K0NAČN0 NEŠT0 LIJEP0 DA ČUJEM0 I 0D NJEGA- Bil Gejts 0tkri0 kada će, p0 njemu, d0ći d0 kraja pandemije- 0V0 JE VE0MA VAŽN0

Ozbiljne posljedice će Korona virus donjeti svakom sektoru privrede u svijetu. Kako mediji informišu od nedavno je počelo vancinisanje protic Covid-19, ali se sama vakcinacija ne bavlja po zadovoljavajućem novou.

Javnosti je poznato da je Bil Gejts u posljednje vrijeme često komentarisao sve događaje vezane uz pandemiju korona virusa, te je često pozivao na vakcinaciju i na poštovanje mjera, a sada se opet osvrnuo na situaciju, te je izjavio kako očekuje da se već ove jeseni svijet počinje polako vraćati u normalu.

Prije par dana je izjavio da će po njegovom mišljenju u jesen stvari biti daleko normalnije. Istakao je da bi bio šokiran kada bi  još uvijek postojao veliki broj škola koje sprovode nastavu na daljinu.

Također je prokomentarisao da je vakcinacija još ispod standarda, pa iz tog razloga moramo kao primjer pokažemo najpametnije ljude kako primaju vakcinu i potvrđuju da ona djeluje.

Tokom govora prvenstveno je mislio na Ameriku. Za kraj obraćanja je rekao da će ostatk svijeta možda morati čekati i kraj 2022. godine.

Vakcinacije napreduje bolje u odnosu na dosadašnju praksu ali je još nedovoljno dobro.

Komentariši